Få yoga fra studio og rett inn i stua

For to uker siden var det ingen av oss som syntes det var noe rart å stå tett sammen i en sal og gjøre yoga. Tenk hvor fort ting kan endre seg. 

 

Vi er et land i karantene. Og vi vet ingenting om hvordan dette skal gå, eller hvor lenge dette skal vare. Folk mister arbeid, livsgrunnlag, blir holdt i karantene eller setter seg selv der. Det er unntakstilstand i Norge, og alle er redde. I hvert fall litt.

 

Norge har aldri opplevd maken. Men heldigvis, får vi nesten si, er teknologien kommet så langt som den har. For 20 år siden hadde denne «fellesdugnaden» sett ganske annerledes ut.

 

Nå blir det hjemmeskole, hjemmekontor, hjemmekino og hjemmeyoga.

 

Hjemmeyoga! Yoga hjemme ja. Det er det vi gir deg nå. For selv om vi måtte stenge dørene til studio for en stakket stund, ønsker vi fremdeles å deg muligheten til å praktisere yoga. Og er det noe du trenger nå, er det nettopp yoga.

 

Har du praktisert på matta en stund, vet du hvilket verktøy du har inne i din egen kropp til å stille sinnet, til å roe nervene, til å føle deg stødigere og mer balansert, klarere i toppen og mykere i kroppen. 

 

Etter mange dager med hjemme-alt, vokser behovet for alt dette. 

 

Anerkjente Harvard Medical School publiserte nylig retningslinjer for god helse i koronatider. Der anbefaler de tre ting for å redusere koronaangst – yoga, meditasjon og pusteøvelser. De hevder at dette er utprøvde metoder som beviselig reduserer stress. Siden stress senker immunforsvaret, er dette nyttige tips i disse dager. 

 

De beskriver en enkel pusteøvelse vi alle kan gjøre – square breathing. Her skal du visualisere at pusten din følger en firkant mens du puster inn, holder pusten og puster ut. Prøv det selv. Ser for deg firkanten. Pust inn og visualiser at du går fra bunnen og opp på den ene siden mens du teller til tre. Hold pusten og gå fra ene siden til den andre og tell til tre. Deretter puster du ut mens du teller til tre og går ned til bunnen. Hold så pusten mens du teller til tre og går til andre siden. Gjenta dette. Etter bare noen få minutter vil du føle deg roligere. 

 

Yoga kan også enkelt gjøres hjemme i sin egen stue. Men det er jo enda bedre å gjøre det sammen, i hver vår stue. Derfor har vi siden fredag 13/3  live-streamet yoga med Maria Fürst og med Vibeke Klemetsen.

 

På timeplanen frem til 3/4 har vi foreløpig satt opp 11 klasser per uke, 6 på formiddagen, 5 på kveld og ettermiddag. Timeplanen ser du under her. 

I utgangspunktet var dette tenkt som et tilbud for eksisterende medlemmer, kunder med sesongkort og faste påmeldinger til klasser på Lilleaker, Vinderen og Stabekk, men på grunn av stor interesse har vi laget en pakkeløsning for andre interesserte også, med live-streaming av yoga frem til påske for kr 399.

 

Bli med oss på matta!

 

LIVESTREAM YOGA FREM TIL 3/4:

 

Mandager:

10:00-11:00: Vinyasa med Maria

19:00-20:00: Vinyasa med Maria

 

Tirsdager:

10:00-11:00: Vinyasa med Maria

18:30-20:00: Ashtanga med Vibeke

 

Onsdager:

10:00-11:30: Ashtanga med Vibeke

19:00-20:00 Vinyasa med Maria

 

Torsdager:

10:00-11.00: Vinyasa med Maria

18:30-20:00: Ashtanga med Vibeke

 

Fredager:

10:00-11:00: Vinyasa med Maria

 

Lørdager:

10:00-11:00: Vinyasa med Maria

 

Søndag:

15:30-16:45: Vinyasa med Maria

Én kommentar

Kommentarer er stengt.