Yogalærere - ayayoga.no
15158
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15158,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16917

Yogalærere

Mikkel Dahl Lund

Maria Fürst

Johan Hultmann

Tone Torblaa

Mats Onsum

Babette Krogh

Elin Reitan

Anette Åsheim

Gry Engemoen Aasland

Mikkel Dahl Lund

Den sjarmerende Oslo-gutten Mikkel begynte som ski-lærer allerede som 16 åring. 8 år og utallige studier innen psykologi, filosofi, hinduisme og litteratur senere, ble han utdannet Ashtanga-lærer av Alexander Medin. Siden har han undervist yoga. Han har også assistert Basia Lipska Larsen på hennes yogalærerutdanninger. Siden 2018 har den driftige Oslo-gutten viet mesteparten av praksisen sin til berdriftsyoga.no, et firma han driver og eier mesteparten av selv.

 

Mikkel er imøtekommende og bruker humor, i tillegg til tradisjonell pedagogikk, i undervisningen for å demystifisere det vi driver med på yogamatten. Han lager en lun stemning der folk føler seg sett og ivaretatt.

Maria Fürst

Maria oppdaget yoga som 37-åring i San Francisco. Siden 2014 har hun drevet studio i eget navn på Vinderen, og undervist over 5000 yogatimer der. Hun er Yoga Alliance-sertifisert E-RYT500, samt gravide- og barneyogalærer. I tillegg har hun studert anatomi og terapeutisk yoga, yogafilosofi og sekvensering. Tidligere jobbet Maria som journalist og filmkritiker, blant annet for Natt&Dag, Aftenposten, Dagbladet og ikke minst i ELLE, der hun også var redaksjonssjef en periode. I januar 2017 ga Maria ut boken «Yoga. Din vei til balanse, flyt og styrke».

 

I juni 2020 er hun ansvarlig for sin første yogalærerutdanning, gjennomført i samarbeid med Yoga Garden San Francisco, der hun gikk selv.

 

Hos Aya Yoga underviser Maria primært dynamiske vinyasaklasser med kreativ sekvensering og mye flyt, men hun har også Restorative Yoga og Slow Flow på timeplanen.

Johan Hultmann

Han var bare 12 år da han bestemte seg for å teste ut mest mulig her i livet. Nå har den svenske håreksperten med ontologi, massørutdanning og businessledelse i bagasjen tatt ennå en ny vending og blitt yogalærer.

 

Svenske Johan vokste opp i nabolaget til Emil i Lønneberget. 19 år gammel startet han sin første frisørsalong i Linköping. 25 år gammel var han utbrent, desillusjonert og ga bort alle sine eiendeler. Den siste halvparten av levetiden har den sosiale sommerfuglen brukt til å utforske livet, menneskelige relasjoner og å følge hjertet. Heldigvis for oss, førte det ham til Norge – og ikke minst yogaens verden.

 

Johan jobber til daglig som frisør på CC Vest, men har de siste årene utdannet seg til yogalærer RYT200 via Atman Yoga School, med spesialisering i Resorative Yoga og Yoga Nidra. Han er opptatt av å bygge relasjoner til kundene sine og elsker å lede dem gjennom kroppen og derfra dypere inn i yogaens mer åndelige dimensjon. Hos oss underviser den sjarmerende svensken foreløpig seniorgrupper, men du kommer helt sikkert til å se ham flere steder på timeplanen etter hvert.

Tone Torblaa

Tone oppdaget yoga sent i livet, men nå er praksisen blitt en stor del av hverdagen hennes, ved siden av lærerjobben på Ris Ungdomskole. Denne sjarmerende energibomba fra Kristiansand, Molde og Oslo har i tillegg til læreryrket en allsidig bakgrunn som håndballspiller, eier av High Energy treningsstudio i Kr.sand, SATS-instruktør og diverse treningskurs. Hun bestemte seg for å bli yogalærer etter at hun virkelig fant roen på matta i 2018.

 

Tone var ferdig utdannet RYT200 fra Atman Yoga School i 2019, og har jobbet som vikar og assistent for Maria Fürst i avdelingen på Vinderen siden dette.

 

Spreke Tone sprer energi og glede på timene sine som er dynamiske og flytbaserte. Hun lager en eksotisk atmosfære med kul musikk og groovy vibber i yogasalen, men er likevel oppmerksom på elevene i rommet, og gir nydelige justeringer underveis. La oss bare kalle det «The Tone Torblaa Experience».

Mats Onsum

Etter årevis med konkurranseidrett ble Mats Onsum introdusert til yoga i 2011; en treningsform og vitenskap der hele mennesket er tatt i betraktning, der det ikke handler om å vinne over en ekstern motstander, men å utforske og utfordre seg selv for å vokse og blomstre som menneske. I 2014 gjennomførte han sin første av tre yogalærerutdanninger, og har undervist på heltid siden 2016.

 

For Mats handler det å formidle yoga om å balansere lek og disiplin, kontroll og overgivelse, styrke og mykhet, seriøsitet og humor. Som lærer ønsker han å hjelpe mennesker i ulike aldre og livssituasjoner med å utforske sitt eget vesen gjennom yoga; å oppnå økt kroppsbevissthet, tilstedeværelse og kontakt med egen pust, og på den måten skape et solid fundament for utforsking av kropp, sinn og følelser – og koblingen mellom disse.

Babette Krogh

Babette Krogh er en karismatisk energibunt som begynte å undervise på High Energy i Oslo på slutten av 80-tallet! Trening, idrett og velvære har alltid vært en stor del av livet hennes. I dag er Oslo-jenta en svært erfaren Ashtanga-lærer med nærmere 20 års yogapraksis bak seg. Hun begynte med yoga hos Pernille Bønkan i 2003, og fullførte yogalærerutdanningen til Alexander Medin på Puro Yoga ni år etter.

 

Siden den gang har hun undervist utallige yogaklasser rundt omkring, men hjertet hennes banker litt ekstra for gangsteryogaen hun underviser på Ila kretsfengsel. Gangsteryoga er et idealistisk prosjekt som fremmer bedre psykisk og fysisk helse blant mennesker som sitter i fengsel eller sliter med rus og har mistet retningen i livet.

 

Hos oss skal Babette primært undervise Ashtanga til deg som kjenner denne yogaformen fra før av. Hun har en pedagogisk og inkluderende undervisningsstil, og hjelper til der det trengs med fysiske og verbale justeringer.

Elin Reitan

Elin Reitan er en blid, stødig og rolig yogalærer vi gleder oss over å ha fått i hus. Hennes første møte med yoga var i 2000, da hun deltok på et kurs i Ashtanga-yoga. I 2016 oppdaget hun Vinyasa-yoga, og startet en daglig praksis.

 

Tre år senere utdannet trønderjenta seg til å bli Vinyasa-lærer (RYT200) gjennom Atman Yoga School. Nå er hun også sertifisert lærer innenfor Restorative Yoga og Yoga Nidra fra samme skole.

 

Elins timer kjennetegnes av dynamiske og kreative sekvenser, med fokus på gode overganger og et mål om å få studentene til å føle en dypere kobling mellom pust og bevegelse.

 

Fra før av er hun utdannet innen økonomi, journalistikk og kommunikasjon, og kombinerer for tiden sin lidenskap for å undervise yoga med coaching og frilansoppdrag.

Anette Åsheim

Anette, som er tidligere profesjonell sanger, oppdaget yoga og pustens kraft allerede i barne- og ungdomsårene gjennom sang og stemmebruk.
Hun tok lærerutdannelse i vinyasa yoga og restorative yoga ved Yoga Vida, Manhattan.

 

I 2015, året hun ble mamma for første gang, ble hun dypt engasjert i kvinnehelse, og hun bygget på utdannelsen hos Oslo Yoga hvor hun utdannet hun seg til barselyogalærer og yogalærer for barn, og noen år etter til gravidyogalærer hos Cathrine Mathiesen.

 

Hun har siden undervist yoga med et feminint fortegn og brenner stort for en praksis som tilpasses kvinnen og hennes livsfaser. 
Hvorfor hadde ikke flere snakket om barseltiden og hvordan man best kunne forberede seg på den?  Hvorfor handlet alt etter fødsel mest om babyen, mens den sårbare mammaen ble glemt? Her var det store hull som måtte tettes.

 

Anette underviser også barsel- og gravidyoga hos MamaYoga på Grünerløkka.

Gry Engemoen Aasland

Gry Engemoen Aasland fullførte Aya Yogas yogalærerutdanning høsten 2021, og er nå klar for å undervise egne klasser hos oss.

Nyutdannende lærere fra AYA Teacher Training høsten 2021