ayayoga.no | Yogalærere
15158
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15158,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Yogalærere

Maria Fürst

Mikkel Dahl Lund

Tracy Heldal

Cathinka Devor Lunde

Tone Torblaa

Silje Thorstensen

Karina Eline Kibsgård

Babette Krogh

Maria Fürst

Maria oppdaget yoga som 37-åring i San Francisco. Siden 2014 har hun drevet studio i eget navn på Vinderen, og undervist over 5000 yogatimer der. Hun er Yoga Alliance-sertifisert E-RYT500, samt gravide- og barneyogalærer. I tillegg har hun studert anatomi og terapeutisk yoga, yogafilosofi og sekvensering. Tidligere jobbet Maria som journalist og filmkritiker, blant annet for Natt&Dag, Aftenposten, Dagbladet og ikke minst i ELLE, der hun også var redaksjonssjef en periode. I januar 2017 ga Maria ut boken «Yoga. Din vei til balanse, flyt og styrke».

 

I juni 2020 er hun ansvarlig for sin første yogalærerutdanning, gjennomført i samarbeid med Yoga Garden San Francisco, der hun gikk selv.

 

Hos Aya Yoga underviser Maria primært dynamiske vinyasaklasser med kreativ sekvensering og mye flyt, men hun har også Restorative Yoga og Slow Flow på timeplanen.

Mikkel Dahl Lund

Den sjarmerende Oslo-gutten Mikkel begynte som ski-lærer allerede som 16 åring. 8 år og utallige studier innen psykologi, filosofi, hinduisme og litteratur senere, ble han utdannet Ashtanga-lærer av Alexander Medin. Siden har han undervist yoga. Han har også assistert Basia Lipska Larsen på hennes yogalærerutdanninger. Siden 2018 har den driftige Oslo-gutten viet mesteparten av praksisen sin til berdriftsyoga.no, et firma han driver og eier mesteparten av selv.

 

Mikkel er imøtekommende og bruker humor, i tillegg til tradisjonell pedagogikk, i undervisningen for å demystifisere det vi driver med på yogamatten. Han lager en lun stemning der folk føler seg sett og ivaretatt.

Tracy Heldal

Tracy er en dedikert, entusiastisk og gledesfyllt yogalærer. Hun er utdannet RYT200 fra Atman Yoga School i Oslo, og har i tillegg 30 timers Yin Yoga utdanning fra Chi Therapeutics. Før har canadieren jobbet som lærer, blant annet på Montesorriskolen. Hun har en BA i sosiologi og religionsstudier, samt master.

 

På Aya Yoga tilbyr Tracy deilige vinyasaklasser med kreativ, morsom og unik flow, tilpasset alle nivåer. Hennes mål er å gjøre yoga tilgjengelig og innbydende for alle. Hun skaper et rom der elevene kan bevege seg med autensitet i forhold til sin egen kropp, og samtidig bygge energi og jording.

 

«For meg er det å undervise yoga en tjeneste som støtter andre i sin egen utvikling».

Cathinka Devor Lunde

Cathinka startet som sykepleier på Ullevål sykehus, men spesialiserte seg etterhvert til å bli jordmor. Etter 15 år i yrket, bygget hun videre på utdanningen for å gjøre den mer holistisk orientert, og ble akupunktør.

 

Nå er hun utdannet yogalærer fra Oslo Yoga. I tillegg har hun spesialisering i barselyoga derfra, samt gravidyoga med Cathrine Mathiesen. Denne våren fullfører hun en utdanning i yoga for overgangsalderen, så da er de fleste livsfaser dekket.

 

I dag arbeider den sympatiske trebarnsmoren som akupunktør og yogalærer på Kvinnehelsesenteret på Røa, i tillegg til å sette opp kurs og workshops i yoga. 

 

På Aya Yoga holder Cathinka gravidyogakurs både for deg som er sliten og trenger ro, og et for gravide som ønsker å bevege seg mer. I tillegg har hun Hatha Flow på timeplanen. Dette er en mild, dynamisk klasse som passer for alle aldre og nivåer.

Tone Torblaa

Tone oppdaget yoga sent i livet, men nå er praksisen blitt en stor del av hverdagen hennes, ved siden av lærerjobben på Ris Ungdomskole. Denne sjarmerende energibomba fra Kristiansand, Molde og Oslo har i tillegg til læreryrket en allsidig bakgrunn som håndballspiller, eier av High Energy treningsstudio i Kr.sand, SATS-instruktør og diverse treningskurs. Hun bestemte seg for å bli yogalærer etter at hun virkelig fant roen på matta i 2018.

 

Tone var ferdig utdannet RYT200 fra Atman Yoga School i 2019, og har jobbet som vikar og assistent for Maria Fürst i avdelingen på Vinderen siden dette.

 

Spreke Tone sprer energi og glede på timene sine som er dynamiske og flytbaserte. Hun lager en eksotisk atmosfære med kul musikk og groovy vibber i yogasalen, men er likevel oppmerksom på elevene i rommet, og gir nydelige justeringer underveis. La oss bare kalle det «The Tone Torblaa Experience».

Silje Thorstensen

Silje har vært i treningsbransjen siden 2004. Hun er medeier, instruktør og PT på Myrens sportssenter i Oslo, og startet i 2016 den ukentlige podcasten Treningspodden sammen med Pia Seeberg.

 

I 2018 snudde Silje praksisen sin på hodet da hun tok en Yoga Alliance-godkjent Teacher Training i Ubud, og der ble sertifisert Vinyasa og Yin-yogalærer gjennom Inner Yoga Training. Da hun kom hjem igjen, etablerte den blide energibunten seg som yogalærer i tillegg til de andre treningsformene hun underviser i, og vi er stolte av å ha henne med på Aya Yoga.

 

Som yogalærer er Silje svært opptatt av god formidling og gjennomtenkte sekvenser og bevegelser. Hun brenner for at Yoga skal være en opplevelse og en praksis som påvirker oss både fysisk og mentalt. Som instruktør er Silje er grundig og mild men samtidig tydelig, og hun tilrettelegger alltid slik at deltakerne føler mestring uansett nivå. Silje ønsker at alle hun har foran seg på matta skal oppdage det pusterommet yogaen skaper, uansett bakgrunn, alder eller treningsstatus.

Karina Eline Kibsgård

Det begynte med dans for den dyktige yogalæreren Karina Eline Kibsgård. Nordlendingen fra Å i Lofoten flyttet til Oslo for å studere på Norges Dansehøyskole i 2003, og ble der introdusert til yoga. I dag har hun over 10 års erfaring som yogalærer og er tilknyttet flere studioer i Oslo. I tillegg reiser Karina rundt i landet og holder workshops, underviser på festivaler og bidrar på yogalærerutdanninger.

 

Tidligere har hun undervist Ashtanga, men nå er det Jivamukti-yoga som fyller timeplanen hennes. Hun er sertifisert 800 timers Advanced Jivamukti Yoga Teacher, og har studert denne yogaformen i New York over lengre perioder.

 

I undervisningen sin legger Karina vekt på det holistiske og helhetlige i yoga. Klassene hennes inneholder elementer av chanting, musikk, i tillegg til lekende og fysisk utfordrende sekvenser. Hun mener bestemt at yoga ikke handler om perfeksjon men heller å prøve å være den beste versjonen av seg selv – i alle aspekter av livet.

Babette Krogh

Babette Krogh er en karismatisk energibunt som begynte å undervise på High Energy i Oslo på slutten av 80-tallet! Trening, idrett og velvære har alltid vært en stor del av livet hennes. I dag er Oslo-jenta en svært erfaren Ashtanga-lærer med nærmere 20 års yogapraksis bak seg. Hun begynte med yoga hos Pernille Bønkan i 2003, og fullførte yogalærerutdanningen til Alexander Medin på Puro Yoga ni år etter.

 

Siden den gang har hun undervist utallige yogaklasser rundt omkring, men hjertet hennes banker litt ekstra for gangsteryogaen hun underviser på Ila kretsfengsel. Gangsteryoga er et idealistisk prosjekt som fremmer bedre psykisk og fysisk helse blant mennesker som sitter i fengsel eller sliter med rus og har mistet retningen i livet.

 

Hos oss skal Babette primært undervise Ashtanga til deg som kjenner denne yogaformen fra før av. Hun har en pedagogisk og inkluderende undervisningsstil, og hjelper til der det trengs med fysiske og verbale justeringer.

Gjestelærere

Heidi Toini

Fem Stoetzer

Rebecca Loos

Heidi Toini

Heidi Toini har hatt en variert yogapraksis siden 2007, og tok sin yogautdanning i Vinyasa og Hot Vinyasa hos Yoga To The People i New York i 2013. I 2014 sto hun i bresjen for å bringe Hot Vinyasa til Norge, og har siden det undervist forskjellige typer varme-yoga, også Bikram-sekvensen ved en rekke studioer i Oslo.

 

Heidi underviser på en behagelig og inspirerende måte, og gir alltid klassene en personlig innpakning, noen ganger hentet fra dramatikkens verden, for eksempel ved å lese et lite dikt eller sitat. Egentlig er hun utdannet skuespiller fra William Esper Studio i New York, og jobber fremdeles frilans ved teatre og med TV og film i Norge. Du har kanskje sett henne i Nobel og Heksejakt? Nå gleder vi oss til at du skal bli kjent med Heidi på matta.  

Fem Stoetzer

Fem begynte å praktisere hos Maria Fürst i 2014. Siden har hun gått på hennes klasser 3-5 ganger per uke. Hun er utdannet yogalærer RYT200 hos Bashia på HiYoga, og etter dette har Fem, eller Euphemi, vært undervist på Vinderen-avdelingen med egne søndagsklasser på timeplanen.

 

Fem er opprinnelig fra Nederland og jobber til daglig i Helly Hansen.

 

På Aya Yoga underviser dynamiske og utfordrende men likevel rolige klasser, og du får alltid god, personlig oppfølging hvis du er usikker på noe. Vær forberedt på mye flyt og smart sekvensering, som etterlater deg klar og balansert i kropp og sinn.

Rebecca Loos

Rebecca er født i Madrid og har bodd i Nederland og London før hun kom til Norge i 2009. Hun har praktisert yoga siden 2004 og tok yogalærerutdannelse i 2017. Samme år startet hun Lynx Yoga Studio i Hemsedal, der hun nå jobber som daglig leder og lærer.

  

Rebecca er en dedikert student av Ashtanga Yoga og drar til India hvert år for inspirasjon og anledning til å praktisere med sertifiserte lærere, bla. Laruga Glasser og Sharmila Desai, i tillegg til seminar med Sharath Jois.

 

Rebecca underviser ,ed hjertet og gjør sitt ytterste for å se og ivareta den enkelte utøver. I tillegg til tradisjonell Ashtanga Yoga underviser hun også Yin Yoga og Senioryoga.