Masterclass - ayayoga.no
17245
page-template-default,page,page-id-17245,bridge-core-3.1.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16917

Masterclass

Dette er 90-120 minutters klasser med fokus på tekniske stillingsgrupper i yoga.

Målet er at vi skal fordype oss i ett tema, feks bakoverbøy, og jobbe strukturelt med dette, slik at det blir lettere for deg å legge inn mer kompliserte bakoverbøy-stillinger som feks fullt hjul når du er på med på vanlige klasser. Andre eksempler på temaer for en Masterclass er håndstående, hodestående og armbalanser.

Dette er klasser for deg som har praktisert en del yoga og ikke er nybegynner.

Masterclass er inkludert i AYA medlemskap.

Masterclass: Ashtanga Ledet Half Primary

I Ashtanga er øvelsene satt sammen i en bestemt rekkefølge utformet av Sri. K. Pattabhi Jois. I Ashtanga ledet half primary går vi gjennom halve første serien.

Serien innledes med solhilsener og fortsetter med stående og sittende stillinger, foroverbøyninger, bakoverbøyninger og opp-ned stillinger, sammen blir dette til en sterk flyt av gjentagende dynamiske bevegelser. Babette guider deg igjennom stillinger og teller pusten.

Ashtanga er et fysisk krevende system, som gir stor belønning i form av styrke, fleksibilitet, utholdenhet, fokus og klarhet i kropp og sinn.

Denne klassen er ikke for nybegynnere.

Søndag 15. oktober

Kl. 10:00 – 11:30

Kr 350,- (Inkludert i AYA medlemskap)

Masterclass: Håndstående

Håndstående er en populær stilling å øve på, og ikke bare i yoga. Håndstående er en såkalt inversjon, opp-ned stilling. Den kan gjøres midt i en flyt-sekvens eller som et eget element i en yogaklasse.

Vi skal brekke ned stillingen og bygge opp de kroppsdelene som trengs for å bære seg selv opp/ned. Vi bruker både vegg og andre hjelpemidler for å komme oss dit.

Det krever styrke, fleksibilitet, kroppsvissthet og balanse å bære vekten på hendene, samt en god slump tålmodighet og selvaksept. Klassen passer for alle, også deg som ikke har prøvd deg på håndstående før.

Søndag 16. oktober kl 10:00-12:00

Kr 350,- (Gratis for medlemmer)

Masterclass: Hodestående

Hodestående kalles gjerne «kongen» blant yogastillingene og regnes for å ha en rekke terapeutiske effekter, den er bra for lunger og fordøyelse, og bidrar til å regulere hormonbalansen. Fysisk styrker hodestående kjerne, armer, bein og rygg. En majestetisk øvelse altså, og desto viktigere å utføre riktig.

Vi skal innom modifiserte varianter av hodestående, som klovnen, egget, prinsippene bak tripod-hodestående og den originale hodestående. Vi bruker vegg der det trengs, og evt annet utstyr vi har i studio.

Søndag 18. september kl 10:00-12:00

Kr 350,- (Gratis for medlemmer)