Masterclass
17245
page-template-default,page,page-id-17245,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16917

Masterclass

Søndag 15. januar

Kl. 10:00 – 12:00

Dette er 120-minutters klasser med fokus på tekniske stillingsgrupper i yoga.

Målet er at vi skal fordype oss i ett tema, feks bakoverbøy, og jobbe strukturelt med dette, slik at det blir lettere for deg å legge inn mer kompliserte bakoverbøy-stillinger som feks fullt hjul når du er på med på vanlige klasser. Andre eksempler på temaer for en Masterclass er håndstående, hodestående og armbalanser.

Dette er klasser for deg som har praktisert en del yoga og ikke er nybegynner.

Masterclass er inkludert i AYA medlemskap.

Masterclass: Chaturanga

Bli med på et dypdykk inn i overgangsstillingen Chaturanga Dandasana – altså yogapushup’en som tar oss fra planke til bakoverbøy i det som kalles «en vinyasa».

Chaturanga er en tung og vanskelig stilling som kan gjøres med mange forskjellige modifikasjoner, feks på knærne eller fra Bordets stilling. Vi skal gå gjennom de mest brukte alternativene, og så jobbe spesifikt med «originalen», der man senker kroppen i ett stykke halvveis ned, for så å rulle over på tærne og skyve seg inn i hunden som ser opp. Det er tungt, men mye handler om teknikk.

Vi lover at du endelig kommer til å knekke koden for hvordan å mestre stillingen. Det du lærer av Maria Fürst i denne Masterclassen, vil dessuten hjelpe deg til å forstå teknikken bak en rekke armbalanser, som Kråka og Flyvende due.

Søndag 15. januar

Kl. 10:00 – 12:00

Kr 350,- (Inkludert i AYA medlemskap)

Masterclass: Håndstående

Håndstående er en populær stilling å øve på, og ikke bare i yoga. Håndstående er en såkalt inversjon, opp-ned stilling. Den kan gjøres midt i en flyt-sekvens eller som et eget element i en yogaklasse.

Vi skal brekke ned stillingen og bygge opp de kroppsdelene som trengs for å bære seg selv opp/ned. Vi bruker både vegg og andre hjelpemidler for å komme oss dit.

Det krever styrke, fleksibilitet, kroppsvissthet og balanse å bære vekten på hendene, samt en god slump tålmodighet og selvaksept. Klassen passer for alle, også deg som ikke har prøvd deg på håndstående før.

Søndag 16. oktober kl 10:00-12:00

Kr 350,- (Gratis for medlemmer)

Masterclass: Hodestående

Hodestående kalles gjerne «kongen» blant yogastillingene og regnes for å ha en rekke terapeutiske effekter, den er bra for lunger og fordøyelse, og bidrar til å regulere hormonbalansen. Fysisk styrker hodestående kjerne, armer, bein og rygg. En majestetisk øvelse altså, og desto viktigere å utføre riktig.

Vi skal innom modifiserte varianter av hodestående, som klovnen, egget, prinsippene bak tripod-hodestående og den originale hodestående. Vi bruker vegg der det trengs, og evt annet utstyr vi har i studio.

Søndag 18. september kl 10:00-12:00

Kr 350,- (Gratis for medlemmer)